Om Allers

Allers ble først utgitt i 1897 som en norsk versjon av det danske ukebladet Allers. Allers blir utgitt av Allergruppen. Med en historie som strekker seg snart 120 år tilbake i tid så er Allers det ukebladet i Norge som har vært på markedet lengst. Allers henvender seg til voksne kvinner, og også noen svært få menn. Kun 7% av leserne er menn, mens resten er kvinner i alderen 55 til 95 år. For 10-20 år siden så tok Allers noen grep for å modernisere bladet og for å fange opp flere unge lesere.

I 2014 så ble det publisert i snitt 55,507 opplag per utgivelse, men i 2015 så sank dette med 7% og endte på 51,606 opplag. Snittet for bransjen var en nedgang på 6,2%, og Allers tapte dermed litt mer enn konkurrentene. I 2015 så ble det også publisert 8 spesialmagasiner, og disse hadde et opplag på 27,766 per utgivelse.

Aller – Et magasin for moderne kvinner

Da Allers startet utgivelsen av bladet i slutten av 1800-tallet så var det få kvinner som hadde en jobb utenfor hjemmet, og dagene gikk med til stell av barn og hus. Kjønnsfordelingen var klar, og kvinners “hobby” var matlaging og håndarbeid. Dette har endret drastisk siden den gang, og Allers har i de senere år endret med denne utviklingen. Nå kan Allers by på mer allsidig lesestoff som appellerer til moderne kvinner som er ute i arbeidslivet og som også har interesser utenfor hjemmet.

Matlaging og strikkeoppskrifter er fortsatt en god del av hver utgave, men nå er også interiør, mote, helse og andre nyttige tips og råd en større del av magasinet. Magasinet er ikke lengre kun laget for kvinner over 50, men har også mye å by på til kvinner i 30 årene. I denne endringen så har allikevel Allers greid å beholde sine trofaste lesere også. Med nye spennende artikler og reportasjer hver eneste uke, og ikke minst lang erfaring med å levere lesestoff som engasjerer, så er Allers definitivt et blad også for fremtiden.

Først med kryssord

Allers var det første ukebladet som også leverte kryssord som en del av det faste innholdet. Dette på sin tid var ganske revolusjonerende, men har nå blitt dagligdags i alle de store ukebladene. Allers har den dag i dag et godt utvalg av kryssord for hele familien, og det er med dette innholdet at de trekker noen mannlige lesere også.

Reportasje om vanlige folk

I Allers så er det ikke så mye kjendisnytt å finne, men det er derimot alltid reportasjer om vanlige norske mennesker som har en historie å dele. Disse reportasjene er ofte både rørende og inspirerende. Med vanlige mennesker i fokus så er det lett for lesere å identifisere seg med historiene.

Familie og samliv

Et annet fast innslag er artikler om familie og samliv. Med egne samlivseksperter som svarer på innsendte spørsmål fra lesere så er det mange nyttige tips og råd man kan ta med seg for et bedre familieliv og et lykkeligere samliv.

Helse og velvære

Mat og matlaging er alltid et innslag i Allers, og det er ikke bare kakeoppskrifter å finne, men også tips for et mer næringsrikt og variert kosthold. For alle de som er på slankekur så har Allers også mange oppskrifter på magre matretter som ikke setter seg på hoftene. Trening for den eldre garde er også viktig, og Allers tipser om treningsformer som kan utføres i hjemmet eller ute i naturen.