Om Her og Nå

Her og Nå ble startet i 2001, og er utgitt av Egmont Hjemmet Mortensen. Magasinet tok direkte opp kampen om lesere mot det veletablerte ukebladet Se og Hør. Med samme type innhold som kjendisnytt og sladder om kongelige skandaler så var dette et blad som var veldig likt med giganten Se og Hør sitt magasin.

Da Her og Nå var veldig mye billigere, så vant de markedsandeler veldig kjapt. Allerede i 2003, to år etter oppstart, så hadde de et opplag på nesten 200,000 per utgave. I 2015 så hadde dette sunket til 68,259 opplag per utgivelse. Fra 2014 til 2015 så hadde bladet en nedgang på 6,3% i antall opplag, og dette er nesten akkurat snittet for bransjen, da denne lå på 6,2% nedgang fra 2014 til 2015,

Da Her og Nå ble lansert i 2001 så gikk bladet hardt ut for å vinne markedsandeler fra giganten Se og Hør. Med en pris som var halvparten av hva konkurrenten tok for et blad så vant de fort terreng. Spesielt fra yngre lesere hvor prisen har stor betydning. Mer kjøpekraftige kunder holdt seg til Se og Hør, siden kjøpsvaner også har mye med tradisjoner og merkevare gjenkjenning å gjøre. Nå derimot så er Her og Nå et nesten like velkjent navn som Se og Hør i norske husstander.

Sladreblad med stor tv-guide

Her og Nå er en del av såkalt kulørt presse, eller sladderpressen på folkemunne. Innholdet består nesten mer av bilder enn av tekst, og mangel på kildebruk blir ofte kritisert i denne type publikasjoner. Selv om faktagrunnlaget for reportasjer noen ganger er noe svakt, så er Her og Nå allikevel ikke blant de verste i bransjen, og om ikke annet så byr bladet på mye underholdning. Et annet veldig positivt aspekt av bladet er deres 64 sider store tv-guide.

Kjendisnytt og kongeligheter

Siste nytt innen kjendisnytt er hva bladet satser mest på, og det er masse saftig sladder i hver utgave. Kongelige får også sin del av magasinet, og her kan man følge alt hva de finner på. Både den norske kongefamilien og også kongehusene i resten av Europa og verden. Hollywood kjendiser er nesten også som kongelige å regne og disse blir man løpende oppdatert på hver eneste uke. Det er ikke mye de kan gjøre uten at det står på trykk i Her og Nå.

Norske kjendiser

Det er ikke bare Hollywood kjendiser som får spalteplass i Her og Nå. Store deler av magasinet er også forbeholdt norske kjendiser. Her får man gjerne bli med hjem til dem mens de deler både sorger og gleder i livet med Her og Nå sine lesere. Ofte så er det tragiske og rystende historier om sykdom og andre prøvelser som er tema, men det er også gledeshistorier som nye barnebarn og romanser som inntar spaltene.

Kongelig spesialutgave

Hvert år i november så gir Her og Nå ut spesialbladet “Året med kongefamilien” som dekker hele året med den norske kongefamilien. Det er Her og Nå sin egen hoffreporter Roger Øversveen som sammenstiller reportasjene i bladet. Inkludert i denne 100 siders spesialutgaven så finner man også nye bilder som ikke tidligere er publisert.

Stjerne Spesial

Bladet Stjerne Spesial blir også utgitt av Her og Nå. Dette er et blad om kjendiser som stort sett er populære blant barn og ungdom. Bladet er også levert med masse plakater som kan nappes ut og henges på veggen.