Om Hjemmet

Hjemmet er Norges største ukeblad med hele 69 utgivelser i 2015 og et gjennomsnittlig opplag på 145,182 opplag per utgivelse. På hjemmesiden så opplyses det også om at hver utgave har 700,000 lesere hver uke. Hjemmet blir utgitt av Egmont Hjemmet Mortensen og første utgave kom ut i 1909. Hjemmet er et familiemagasin med voksne kvinner over 50 år med en ordnet økonomi som målgruppe. Bladet når også ut til mange menn, da hele 27% av leserne er menn.

Hjemmet har noe for enhver leser

Hjemmet er ukebladet for de godt voksne som har en forholdsvis god økonomi og som liker å pusse opp i hjemmet, reise på langturer eller weekendturer, lage mat og tilbringe tid med familie og venner. Bladet er alltid meget omfattende, og kommer ofte med ekstra hefter innen matlaging eller andre oppskrifter. Det er også mange spennende reportasjer om inspirerende mennesker og artikler med nyttige tips og råd. For de som liker hjemmekos så er bladet ypperlig, da de hver uke byr på et stort utvalg av kryssord i forskjellige vanskelighetsgrader, og også strikkeoppskrifter og andre håndarbeid prosjekter for de kreative sjelene.

Selv om Hjemmet stort sett har et godt voksen publikum, så har de også mye lesestoff for de yngre. Med det siste innen interiørtrender og oppussing, og også mange gode reisetips og reportasjer så har bladet noe for enhver leser. Med helsetips og artikler og ikke minst kryssordene så treffer bladet også mange menn.

Norges største helsemagasin

I tillegg til å være Norges største ukeblad så er det også Norges største helsemagasin. Med utvidede reportasjer angående helse og også 11 ekstra utgivelser i året som kun omhandler helse, så er Hjemmet for mange også primærkilden for helse relaterte artikler.

Best på kryssord

Kryssord er også noe som Hjemmet er velkjent med, og de arrangerer også NM i kryssord hvert år. Det blir nå utgitt 6 ekstra blader i året med kun kryssord, og slik så når hjemmet også ut til mange menn. Disse bladene kommer selvfølgelig i tillegg til alle kryssordene som er i hovedutgaven av Hjemmet hver uke.

Matoppskrifter

Oppskrifter på mat og bakervarer er også en viktig del av Hjemmet. Hver uke så er det nye oppskrifter å finne i bladet, og det er også mange egne hefter med oppskrifter som jevnlig kommer ut sammen med bladet. Oppskriftene strekker seg over klassisk norsk husmannskost, hverdagsmat, festmat, kaker, desserter og andre bakervarer. De ekstra heftene som blir levert med bladene er noe de fleste hobbykokker oppbevarer på kjøkkenet.

Håndarbeid

Håndarbeid, og spesielt strikkeoppskrifter, er en stor del av bladet hver eneste uke. Her finner man mange kreative og nye oppskrifter som inspirerer. Mønstrene er levert av designere/produsenter, og hjemmet trykker disse etter avtale. Strikkeoppskrifter kan også etterbestilles fra tidligere utgaver av bladet, så lenge Hjemmet fortsatt har rettigheter til å dele disse.

Oppskriftene som er tilgjengelige er både klassiske mønster og mer nyskapende design. Det er også mange oppskrifter til både barneklær og tilbehør.

Interiør

Interiør i Hjemmet dekker alle de populære interiørstilene, og gir også nyttige tips for renovering og oppussing av gamle møbler. Hver uke så er det ny inspirasjon å hente, for både store og små prosjekter i hjemmet. Det er også store artikler om dekorasjon til både jul og andre høytider når det er sesong for dette.

Hjemmet på nett

Hjemmet har også en egen hjemmeside hvor man kan lese noen artikler fra arkivet. Man kan også abonnere på ukebladet slik at man får det rett hjem i postkassen, eller slik at man kan lese det som en digital versjon på nettsiden. Abonnementene kommer enten med en 30 dagers gratis prøveperiode for den digitale utgaven, eller med en hyggelig velkomstgave for de som foretrekker en papirutgave. Det er også på nettsiden at man finner informasjon om hvordan man kan etterbestille oppskrifter på håndarbeid.