Om Norsk Ukeblad

Norsk Ukeblad ble opprettet i 1933, og var lenge Norges mest solgte ukeblad. Det er nå landets nest største ukeblad for kvinner. På det meste på 80-tallet så ble bladet trykket i 320,000 eksemplarer. Norsk Ukeblad er et familie orientert blad med voksne kvinner som målgruppe, og dette gjenspeiles i artiklene og reportasjene i bladet.

I 2014 så hadde Norsk Ukeblad med 52 utgivelser et gjennomsnittlig opplag på 74,623 per utgivelse. I 2015 så sank dette noe, med et snitt på 69,435 opplag per utgivelse. Dette gjør Norsk Ukeblad til Norges 5. største ukeblad målt i antall opplag. Nedgangen i antall opplag fra 2014 til 2015 var på 7%, noe som er litt mer enn hva snittet for bransjen endte på med en gjennomsnittlig nedgang på 6,2%.

Med et godt grep om det norske ukeblad markedet for voksne kvinner så er Norsk Ukeblad et fast inventar i mange norske hjem, med mange trofaste lesere. Målgruppen starter ved kvinner på 25 år og eldre, men magasinet taler nok mer til de over 35 år.

Reportasjene i bladet handler for det meste om fortellinger fra virkeligheten, eller artikler som vanlige norske kvinner kan forholde seg til. Bladet byr også på artikler med tips og oppskrifter til matlaging og håndarbeid.

Dette er hovedkategoriene av bladets innhold:

Reportasje

Reportasjene i bladet omhandler ofte kjente eller vanlige kvinner med en interessant historie i enten arbeidslivet eller med en spesiell familiesituasjon. Disse reportasjene går i dybden på temaet og dekker gjerne mange sider i ukebladet.

Leser historier

I leser historier så er det leserne selv som forteller om aspekter fra sine liv. Disse er ofte rørende og tankevekkende, og er et meget populært innslag i ukebladet. Historiene kan være om alt fra hjertevarmende historier om kjærlighet og motgang, eller triste historier om separasjoner og sykdom.

Mote

I bladets mote artikler så er det mote for vanlige kvinner som står i fokus. Klær og tilbehør som blir omtalt er for hverdag og fest, og er levert av norske butikker og nettbutikker. Klærne er av typen som norske kvinner kan bruke på jobb og på fritid.

Egenpleie og skjønnhet

I disse artiklene så er det enkel egenpleie som kan utføres i hjemmet som står i fokus. Med tips og råd angående alt fra hudkremer til nye frisyrer. Også her er reportasjene og testene skrevet med voksne kvinner som målgruppe, og produkter og behandlinger er også rettet mot et voksent klientell.

Helse

Helse reportasjene dekker både helse for voksne kvinner og for hele familien. Det være seg forebyggende helse og treningstips, til mer spesifikk sykdoms reportasje. Treningstipsene er ofte øvelser som kan utføres i hjemmet og som er tilrettelagt for voksne kvinner

Matlaging

Med oppskrifter til både nye og klassiske retter så er dette et veldig populært avsnitt av ukebladet. Det legges vekt på sesongbetonte matretter og bakervarer. Til tider så kommer magasinet også med eget oppskriftshefte inkludert i bladet.

Håndarbeid

Oppskrifter og tips til alle typer håndarbeid sånn som strikking, hekling og søm dekkes her. Det publiseres oppskrifter i forskjellige vanskelighetsgrader, med detaljert veiledning. Det er nye oppskrifter hver uke som inspirerer med både gamle klassiske oppskrifter og nye kreative ideer.

Kryssord

Hver uke så er det nye kryssord i forskjellige vanskelighetsgrader å finne i magasinet. Disse inviterer til en rolig stund med hjernetrim og en kaffekopp. Det gis også ut egne kryssordblad med jevne mellomrom, og det er spesielt i påsken at dette er populært.