Om Se og Hør

Se og Hør er et norsk ukeblad som ble startet i 1978. Dette ukebladet toppet i årevis salgslistene som Norges mest leste magasin, og er fast inventar i husstander og venterom landet over. Se og Hør har ukentlig utgivelsesdag på tirsdag, men har siden 2003 også en egen weekend utgave som kommer ut i butikkhyllene hver fredag. I tillegg til papirutgavene så startet de også nettsiden seher.no i 2006.

Se og Hør i Skandinavia

I tillegg til Norge så blir Se og Hør utgitt også i Sverige og i Danmark. Den danske versjonen er den eldste og ble utgitt allerede i 1939. Bladet ble da utgitt under navnet Det Ny Radioblad, men endret navnet til Se og Hør i 1953. I Sverige så ble Se & Hör startet i 1994 etter en fusjon mellom Hänt i veckan og Röster i radio-TV.

Av de tre uavhengige Se og Hør bladene så er det den norske utgaven utgitt av Aller Media AS som er den største. Den er faktisk så populær at den var Skandinavias mestselgende ukeblad. På det meste så ble det trykket 268,000 kopier av bladet på ukentlig basis. Se og Hør var også Norges mestselgende tv-guide.

Kjendisnytt fra inn og utland

Journalistikken i bladet er fremst kjendisnytt fra inn og utland, og Se og Hør faller dermed inn i kategorien av blader som blir omtalt som “sladreblad”. Kategoriene som får mest dekning i bladene er rød løper, reality, brudd og bryllup, Hollywood og ikke minst kongelig nytt. Store deler av artiklene er også i bilder.

I perioden 1991 til 2011 så var det Kjell Arne Totland som var hoffreporter for Se og Hør. Han fulgte den norske kongefamilien på alle deres reiser i inn og utland, og er regnet som Europas ledende kongehus ekspert. Selv etter at han sluttet i 2011 så har Se og Hør fulgt de kongelige tett, og omtaler enhver forlovelse, bryllup og ikke minst skandale som rører de kongelige.

Tv-guide

Bortsett fra siste nytt fra kjendisverdenen så er Se og Hør også det bladet man kjøper for en omfattende tv-guide. Alle de store tv-kanalene er representert, og det er en komplett oversikt over alle programmer som går på tv for hele den neste uken. I mars 2014 så valgte Se og Hør etter ønske fra lesere å ytterligere utøke tv-guiden til hele 64 sider som dekker 90 tv-kanaler.

Se og Hør på nett

Siden internettet stadig tar over mer og mer markedsandeler fra papir utgivelser så er det stadig flere som leser kjendisnytt og andre nyheter på nett. Se og Hør er ikke noe unntak, og har derfor nettsiden seher.no for de som ønsker å lese nytt på nett. Denne ble startet i 2006 av Aller Internett AS under domenet seoghor.no, men endret senere navnet. Her finner man artikler innen samme sjanger som i bladet, og dette har blitt en av Norges mest populære nettsider for kjendissladder. På det meste så har nettsiden hatt hele 450,000 unike besøkende i uken.

Se og Hør flaskepost

Et markedsføringsstunt som blir gjennomført hver eneste sommer er Se og Hør flaskepost. Dette er et velkjent fenomen, og nesten hele Norges befolkning vet hva dette er. Se og Hør medarbeidere reiser landet rundt og setter ut flaskepost med premier. Hovedgevinsten er et reisegavekort pålydende 10,000 kroner for en sydentur, og småpremiene er badehåndklær og strand effekter. Hver sommer så hiver tusenvis av nordmenn seg i vannet for å sikre seg en flaskepost, og muligheten til å vinne en ferie til varmere strøk sponset av Se og Hør.